Пожежа на території Нобельського національного природного парку



Нобельський національний природний парк створений відповідно до  Указу Президента України від 11.04.2019 року №131/2019 загальною площею 25318,81 га земель на території Зарічненського району Рівненської області.

            Парк створено з метою збереження, відтворення і ефективного використання типових та унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

            Державною екологічною інспекцією Поліського округу в ході проведеної перевірки в період з 01.04.2020 по 08.04.2020 року встановлено, що в межах Нобельського національного природного парку відбулось випалювання сухої водно-болотної рослинності. Загальна площа згарищ становить 290 га, з них на території Сенчицької сільської ради – 70 га; на території Омитської сільської ради 220 га. Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 236 500 грн.

         Оскільки в діях порушників природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.252 Кримінального кодексу України, Державною екологічною інспекцією Поліського округу матеріали перевірки скеровані до органів Національної Поліції для подальшого внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

             

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці