Нашкодив довкіллю – сплати збитки

Державною екологічною інспекцією Поліського округу в вересні місяці минулого року на підставі Доручення Прем’єр-міністра України, було здійснено перевірку ТОВ «Комплекс екологічних споруд», який увійшов до переліку підприємств-забруднювачів водних об’єктів України.

Під час перевірки було виявлено, що підприємством протягом 9 місяців здійснювався скид зворотних вод у річку Гнилоп’ять з показниками, що перевищували затверджені нормативи ГДС. Саме за цей період до річки Гнилоп’ять було скинуто 1262599 метрів кубічних зворотних вод. Своїми діями ТОВ «КЕС» порушило вимоги статей 44,49,70 Водного Кодексу України, а тому відповідно до статті 111 Водного Кодексу України, зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, сума яких склала 575 тис. 764 грн.

Саме на вищевказану суму товариству для добровільного відшкодування було виставлено претензію, але в добровільному порядку сплачувати її відмовились, тому Інспекцією матеріали перевірки були передані до Житомирської обласної прокуратури.

На даний час Бердичівською окружною прокуратурою, в інтересах держави, Державної екологічної інспекції Поліського округу та Швайківської об’єднаної громади, заявлено до суду позов про стягнення з товариства шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Наразі Господарський суд Житомирської області відкрив провадження.

Прокуратура та Інспекція відстоюватиме у суді стягнення до бюджету територіальної громади заподіяних збитків – понад півмільйона гривень – у повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці