Порушивши природоохоронне законодавство – відповідальності не уникнути


Два роки тому, а саме у вересні 2019 року, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено плановий захід щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства Товариства з обмеженою відповідальністю «Житомир Авто Інтернешнл», яке займається торгівлею автомобілів та виробництвом електроенергії.

За результатом перевірки минулих років, встановлено, що ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» протягом двох років здійснювало спеціальне водокористування для виробництва електроенергії за відсутності відповідного дозволу, що є порушенням ст. ст. 44, 49 Водного кодексу України. Як наслідок, за вказаний період підприємством було використано води в загальному об`ємі 20,6 млн.кубів.

За данні порушення товариству нараховано збитки та пред’явлено для добровільної сплати претензію на суму 116 тис. 493 гривень.

В добровільному порядку сплачувати збитки ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» відмовилось, тому Інспекція звернулась до Господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з товариства коштів.

06 жовтня 2021 року суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги Інспекції, але ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» не погодившись з даним рішенням звернувся з апеляційною скаргою до Північно-західного Апеляційного господарського суду.

01 лютого 2022 року Апеляційний суд виніс постанову якою залишив рішення Господарського суду Житомирської області без змін.

Як результат, ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» має сплатити шкоду заподіяну навколишньому природньому середовищу в сумі 116 тис. 493 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці