КП «Житомирводоканал» продовжує забруднювати річку Тетерів

Сьогодні, орієнтовно о 12:00 КП «Житомирводоканал» повідомив Інспекцію про аварійну ситуацію, яка відбулась в районі провулку Івана Гонти, що в м. Житомир.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу негайно здійснено виїзд за вказаною адресою та встановлено, що за ГКНС КП «Житомирводоканал» внаслідок пориву каналізаційного колектору діаметром 1000 мм відбувся скид неочищених стічних вод до річки Тетерів.


При візуальному огляді, в місці скиду спостерігалось характерне для стічних вод неприроднє забарвлення та відчувався в повітрі фекальний запах, що свідчить про скид забруднюючих речовин.


Спеціалістами відділу Інструментально-лабораторного контролю Інспекції здійснено відбір проб води для проведення лабораторних досліджень з метою визначення концентрації забруднюючих речовин, котрі потрапили до водного об’єкту. Про подальший розвиток подій інформуватимемо додатково, а також здійснимо розрахунок розміру шкоду завданої навколишньому природному середовищу

Видно, що КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради не зробило висновки за результатами роботи підприємства у 2021 році, яке за забруднення річок міста Житомир має компенсувати до бюджету понад 30 млн. гривень.


В поточному році комунальне підприємство продовжує забруднювати річки в місті Житомир, а ми в свою чергу будемо вживати всіх заходів реагування та впливу в межах чинного законодавства щодо недопущення забруднення водних об’єктів та притягнення винних до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці