Внаслідок самовільного водокористування сільській раді доведеться сплатити понад 50 тис. гривень

За результатом проведеного Державною екологічною інспекцією Поліського округу  планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог природоохоронного законодавства Тараканівською сільською радою Дубенського району Рівненської області, встановлено, що в період з 28.04.2018  по 23.01.2019 дана сільська рада здійснювала забір та використання підземної води  без відповідного на те дозволу, що є порушенням вимог ст.44,48 Водного кодексу України.

 

За виявлені порушення природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відповідальних осіб Тараканівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Проведено розрахунок збитків, заподіяних державі, який становить 53 тис 559 грн. Сільській раді для добровільного відшкодування, виставлено  претензію.

 

Довідково: в грудні місяці 2021 року  на території Тараканівської сільської ради державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу вздовж дороги виявлено сміттєзвалище загальною площею забруднення - 3685 м2, висотою забруднення – 70 см. Для лабораторного дослідження були відібрані проби грунту, які показали перевищення по фосфору,  нітратах та хлоридах. За дані порушення посадова особа сільської ради була притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та для добровільної сплати була виставлена претензія на суму 243 тис. 210 гривень. Так, як в місячний термін збитки не були сплачені, матеріали по даному факту направлено до Рівненської обласної прокуратури для вжиття відповідних заходів.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці