Ще одне підприємство Полісся, що увійшло в перелік забруднювачів водних об’єктів, відшкодує збитки


Під час проведення заходу державного екологічного нагляду (контролю) комунального підприємства Костопільської міської ради «Костопільводоканал» державними Інспекторами  з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено, що очисні споруди даного підприємства працюють недостатньо ефективно і не забезпечують належне очищення стічних вод.  Дане підприємство входить в ТОП- 500 найбільших забруднювачів водних об’єктів України.

 

Згідно даних лабораторних досліджень, проведених відділом інструментально- лабораторного контролю Інспекції та хімічною лабораторією стічних вод підприємства виявлено, що скид стічних вод з очисних споруд здійснюється з перевищенням встановлених дозволом на спецводокористування нормативів ГДС,  що призвело до забруднення р. Замчисько та є порушенням вимог ст.44,70,95 Водного кодексу України.

 

Обсяг скинутих недостатньо-очищених стічних вод за  період з 1.06.2021 по 31.12.2021 року становить 285044,4м3.

 

Розмір збитків, заподіяних державі, внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів КП КМР «Костопільводоканал», становить 51 тис. 698 грн.  

 

У разі відмови від добровільного відшкодування збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до суду з позовом про стягнення їх у примусовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці