На Рівненщині встановлено факт незаконного вилову раків, сума збитків понад 360 тис. грн.

Під час воєнних дій, які відбуваються на території нашої держави, Державна екологічна інспекція Поліського округу продовжує виконувати свої прямі обов‘язки, в тому числі до яких відноситься охорона водних біоресурсів на водних об’єктах.

Дані заходи посилюємо, так як з 11 квітня розпочата Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Дана заборона діятиме:

- з 11 квітня по 30 травня на річках та їх кореневих водах;

- з 11 квітня по 20 червня на озерах, водосховищах, інших водоймах;

- з 11 квітня по 10 липня в придаткових водах річок.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками відділу поліції №1 (смт. Млинів) Дубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області та представниками формування самооборони смт. Млинів, проведено рейд по водних об’єктах Бокіймівської сільської та Млинівської селищної територіальної громад.

Під час рейдових заходів на річці Іква, неподалік с. Пекалів Дубенського району встановлено факт незаконного вилову водних біоресурсів, а саме раків в кількості 141 штука (дозволений ліміт здобуття за добу на одну особу становить 30 раків).

Відомості щодо порушення законодавства внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено розрахунок шкоди заподіяної державі внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, а саме раків, який становить 369 тис. 852 грн.

Інспекція закликає громадян бути свідомими та не порушувати природоохоронне законодавство.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці