Мешканці міста Житомир свідомо забруднювали річку Крошенка

На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина, який повідомив про можливі скиди нечистот до річки Крошенка. 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з виїздом на місце, факт викладений у зверненні  стосовно скиду нечистот з приватних домоволодінь мешканців  мікрорайону Крошні до водного об’єкту річки Крошенка частково мав місце. 

Такі факти порушення порядку поводження з рідкими побутовими відходами на території міста свідчать про неналежну організацію Житомирською міською радою порядку їх видалення.

В свою чергу Державною екологічною інспекцією Поліського округу на адресу Житомирської міської ради та комунальних підприємств міста направлено Вимогу, щодо комісійного обстеження та ліквідації скидів рідких відходів у вищезазначений водний об’єкт.

На даний час від комунальних підприємств міста надійшла інформація про те, що ними вжито заходів реагування в межах самоврядного контролю та ліквідовано самовільні підключення побутових скидів мешканцям домоволодінь. 

Також громадянам вручено Приписи, щодо недопущення несанкціонованих скидів неочищених стоків до водного об’єкту в майбутньому.

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає громадян приватних будинків своїми діями не шкодити навколишньому природному середовища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці