Підприємство в добровільному порядку відшкодувало збитки нанесені навколишньому природньому середовищу

В кінці 2021 року на виконання доручення Прем‘єр-Міністра України державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів комунальним підприємством «Озерне» Новогуйвинської селищної ради. 

Як результат встановлено, що протягом 2020 року підприємством здійснювався скид зворотних вод у водний об’єкт (р. Гуйва) з показниками, що перевищували встановлені нормативи  ГДС.

Відповідно до статистичної звітності 2ТП-водгосп за 2020 рік у р. Гуйва було відведено 184000 м3 недостатньо очищених зворотних вод.

Такими діями комунальне підприємство «Озерне» Новогуйвинської селищної ради порушило вимоги статей  44, 49, 70 Водного Кодексу України, а тому, відповідно до статті 111 Водного Кодексу України, зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Згідно з проведеними розрахунками, відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів», сума збитків, заподіяних державі, комунальним підприємством «Озерне» Новогуйвинської селищної ради склала 141 тис. 173 грн. 

На даний час комунальне підприємство визнало свою провину та у добровільному порядку сплатило в повному обсязі збитки, заподіяні державі внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці