Усупереч воєнному стану та нерестовій забороні, порушників правил рибальства не меншає

Щороку в нерестовий період Державна екологічна інспекція Поліського  округу  спільно  з  рибоохоронним патрулем, працівниками поліції та громадськими інспекторами з охорони довкілля посилює роботу по проведенню  заходів нагляду (контролю) з метою охорони водних живих біоресурсів.


 

Так, з початку операції «Нерест» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 36 осіб,  6 протоколів з яких передано до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства. Зокрема, розраховано шкоду рибним ресурсам в сумі 2 тис. 193 грн., а також вилучено 1450 метрів заборонених знарядь лову.

 

Приклади нещодавніх правопорушень:

 

   - під час здійснення чергового  заходу контролю  на стариці річки Горинь поблизу с. Деражне Рівненського району було виявлене заборонене знаряддя лову ( сітку);

- на річці Замчисько поблизу села Корчів'я  Рівненської області  виявлено безгосподарне майно, а саме 5 сіток, загальною довжиною 250 м.;

- також на водоймі  поблизу с. Мочулки Рівненського району було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з перевищенням дозволеної норми лову. На особу складено адмінматеріали за ч.3 ст.85 КУпАП.

   

Навіть незначні порушення в наш час прирівнюються до мародерства тому ними не можна нехтувати, адже як кажуть:  "з малої іскри - велике полум'я буває", яке  потрібно  вчасно загасить.

 

Продовжуємо працювати та захищати довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці