Пожежу краще попередити!

Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу в пожежонебезпечний період систематично проводиться роз‘яснювальна робота про небезпеку самовільного випалювання сухої рослинності, дана інформація доноситься з радіоприймачів, телебачення, публікується на інтрернет ресурсах, але чомусь кількість паліїв з року в рік не зменшується. 


Так, вже декілька днів, весняне сонечко вабить населення  більше часу проводити на повітрі, прибирати біля своїх домоволодінь  і як зазвичай прибирання проводиться шляхом спалювання минулорічного сміття та залишків  рослинності.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з фахівцями ДСНС провели роз‘яснювальну роботу серед жителів Житомирського району, яким було доведено  щодо заборони випалювання сухої рослинності, сміття, розповіли також про сумну статистику пожеж, звісно нагадали про адміністративну відповідальність, а штрафи за самовільне випалювання дійсно не малі і становлять від 3060 грн до 6130 грн - це на громадян, на посадових осіб звісно вищі від 15300 грн до 21420 грн.

 

Наразі, працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків до адміністративної відповідальності притягнуто  17 осіб на загальну суму майже 60 тисяч гривень.


Протягом пожежонебезпечного періоду з метою збереження наших «зелених легень» від руйнівної вогняної стихії роз‘яснювальна робота серед населення проводитиметься постійно.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці