Продовжуємо роз'яснювальну роботу серед населення, щодо заборони спалювання сухої рослинності

Фахівцями Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій вже декілька місяців проводиться роз’яснювальна робота серед населення, щодо заборони спалювання сухої рослинності.

Хтось прислухається, а хтось поповнює бюджет штрафами, і до речі не малими. Протягом пожежонебезпечного періоду до адміністративної відповідальності притягнуто 25 осіб на суму майже 80 тис. гривень.


Ми із року в рік нагадуємо про небезпеку яку завдає шкідливий дим від спалюваного листя та рослинності, а особливо – відходів, закликаємо громадян до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищує повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини. Під час згоряння однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9 кг мікрочасточок диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали, тощо, які осідають у легенях

Звертаємось до кожного громадянина з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином пожежі, котрі можуть завдати не тільки чимало шкоди довкіллю, але і здоров’ю кожного з нас.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці