Сьогодні 100 днів незламності!

Рівно 100 днів, як російські війська вторглись на територію Україну. Наше звичне життя швидко змінилось. Але працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу не здаються, пристосовується до реалій, продовжують працювати, виявляючи порушників природоохоронного законодавства та фіксують шкоду завдану нашій країні від дій агресора.

Так, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу за 100 днів війни проведена наступна робота:

- до адміністративної відповідальності у вигляду штрафу притягнуто 250 осіб, з них 10  передано до судових органів;

- сума адміністративних штрафів склала 94,513 тис. гривень;

- до правоохоронних органів передано 10 матеріалів;

- за матеріалами Інспекції вже відкрито 7 кримінальних проваджень;

- розраховано збитків на суму 1 млн. 449 тис. гривень, з яких вже стягнуто 423 тис. гривень;

- пред’явлено до сплати – 10 претензій;

- виграно в суді 9 справ на загальну суму понад 2 млн гривень. 

До Оперативного Штабу при Державній екологічній інспекції  України  передані матеріали розрахованої шкоди заподіяної державі військовими діями на суму майже 500 млн гривень.  Значної шкоди на території Житомирської та Рівненської областей від таких дій завдано атмосферному повітрю, земельним та водним ресурсам, лісовому фонду. 

Ми не зупиняємо роботу та продовжуємо фіксувати факти які негативно вплинули на забруднення навколишнього природного середовища і впевнені, що збитки нанесені ворогом будуть повністю стягнуті з російської федерації і підуть на відновлення нашої держави.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці