Увага! Важлива інформація!

Зараз на інтернет ресурсах з’являється багато інформації про початок сезону збору ягід та грибів у лісах. 

Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує, що від 21.03.2022 Начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечко повідомлено, що Рішенням Ради оборони Житомирщини на час воєнного стану заборонено відвідувати та в’їзджати до лісів Житомирщини громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади.

Тож, просимо мешканців Житомирщини утриматись від походів до лісу, адже небезпека травмуватись є не лише на замінованих територіях чи тих, де була зона бойових дій. В наших лісах та на полях і досі знаходять уламки збитих ракет, які також несуть небезпеку. 

На Рівненщині від 22.03.2022 року також діє відповідний наказ щодо заборони відвідування та в’їзду до лісів Рівненщини, який був підписаний Начальником обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем. 

На даний час Радою оборони Рівненщини дозволено відвідувати ліс для збору дикорослих ягід та грибів за наявності лісового квитку та відповідних лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів. Максимальні норми безоплатного збору громадянами дикорослих трав’яних рослин, квітів, ягід, горіхів, грибів становить: чорниця – 12 кг, лохина – 7кг, калина – 20 кг, брусниця  - 10 кг, журавлина – 20 кг, грибі білі – 30 кг, лисички – 30 кг.              

Але відвідувати ліс і збирати лісові ресурси можна не всюди. У ліси на прикордонних територіях ходити заборонено, а також збирати ягоди та гриби не дозволено у шести територіальних громадах: Локницька, Зарічненська, Висоцька, Миляцька, Старосільська, Березівська ТГ.

 Війна триває й дотримання норм безпеки та рішень Рад оборони областей є обов'язковим до виконання!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці