Порушив природоохоронне законодавство – сплати збитки

В кінці листопада 2021 року державними  інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Спеціалізованим сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом "Кам'яне-Случанський» що на Рівненщині.

Основною діяльністю даного кооперативу є надання послуг державі по охороні та захисту лісів, по веденню лісового господарства і захисного лісорозведення та з інших питань лісівництва. 

За результатом проведеної перевірки, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, виявлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме:   

-  під час відведення насадження для проведених рубок проріджування відбір
дерев проведено не на всій ділянці та без урахування рівномірного  розміщення кращих дерев;
-  не здійснюються заходи щодо мінімізації пошкодження дерев, що не підлягають вирубуванню;
- не забезпечується належна охорона лісів від незаконних рубок;
- зокрема, виявлено порушення ст.10,17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та ст.17 Закону України «Про відходи».

За всі виявлені порушення для добровільного відшкодування шкоди заподіяної лісу внаслідок проведення незаконних рубок дерев, підприємству пред’явлено претензію на  суму 106 тисяч  459 гривень.

І вже сьогодні справу доведено до кінця, уникнути відповідальності не вдалось, збитки завдані довкіллю відшкодовані кооперативом в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці