За період Нересту екологами виявлено 56 порушень

Відповідно до Законів України “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, “Про тваринний світ” та “Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15 лютого 1999 року №19, згідно операції “Нерест-2019” Державною екологічною інспекцією Поліського округу систематично проводяться заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів.

На даний час працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу в рамках операції «Нерест» виявлено 56 порушень правил любительського і спортивного рибальства.

Зокрема, 4 правопорушення за ст.85 ч.4 КупАП було зафіксовано на р. Здвиж Брусилівського району, р. Роставиця Малинського району Житомирської області, на р.Стир Демидівського району, р. Замчисько Костопільського району Рівненської області дані протоколи направлено до суду для прийняття рішення щодо адміністративної відповідальності та відшкодування винними шкоди заподіяної державі незаконною ловлею водних біоресурсів.



 Також, на р. Здвиж виявлено та вилучено 4 заборонені знаряддя лову (сітки) загальною довжиною 230 м. в яких знаходились водні біоресурси. По даному факту розраховано збитки на суму 11,900 тис. грн., матеріали направлено до Брусилівського ВП ГУНП в Житомирській області для встановлення винних осіб.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснюють перевірку осіб, які займаються реалізацією риби на ринках Житомирської області. За продаж риби без документів, які засвідчують законність її набуття, до адміністративної відповідальності притягнуто 10 осіб. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці