На вимогу Інспекції біля місця відпочинку Житомирян встановлено контейнери для збору твердих побутових відходів

На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від Депутата Житомирської районної ради Олександра Міщенка щодо вжиття заходів реагування з приводу систематичного утворення звалищ побутових відходів на території міста Житомира поруч із водоймою «Соколовський кар’єр».

В свою чергу, відповідно до п. 3.2. Положення про управління житлового господарства Житомирської міської ради, одним із основних завдань управління є: участь у розробленні проектів програм соціально-економічного розвитку міста, цільових програм, метою яких є підвищення рівня забезпеченості населення, соціальної та виробничої сфери в сфері видах житлових послуг, поліпшення їх якості, забезпечення охорони навколишнього природного середовища, енергозбереження, а також участь у розробленні містобудівної документації.


Також, відповідно до ст. 21 Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів. 

В зв’язку з цим на адресу Житомирської міської ради надіслано лист-вимогу щодо невідкладної ліквідації несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів у напрямку Соколовського кар’єру та навколо нього, а також щодо вжиття заходів облаштування місць для збору відходів (контейнерних майданчиків).


Як результат, питання сміттєзвалищ навколо Соколовського кар’єру розглянуто на черговому засіданні міської постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами, де Інспекцією взято безпосередню участь.


З метою недопущення утворення звалищ побутових відходів навколо водойми, комісією прийнято рішення поставити два додаткових контейнера для збору твердих побутових відходів та збільшити у літній період кратність вивезення відходів відповідальним перевізником.


І знову ж звертаємось до органів місцевого самоврядування, не чекайте вимог від Інспекції, а самостійно виявляйте та ліквідуйте порушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці