Порушення природоохоронного законодавства не має термінів

Ще в 2018 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено планову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Союз - Граніт».

Під час перевірки встановлено, що даний суб’єкт господарювання здійснював свою діяльність без відповідного дозволу на спеціальне водокористування, за що керівника товариства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, який був ним сплачений. Також товариству надано припис про усунення виявлених під час перевірки порушень, на який керівник товариства надав відповідь про наміри отримати дозвіл на спеціальне водокористування, а також виставлено претензію для добровільної сплати в сумі 37 тисяч 575 гривень. Проте, сплатити збитки суб’єкт господарювання не поспішав.

Інспекція, в свою чергу звернулась з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Граніт", щодо стягнення збитків завданих державі на вищезазначену суму в судовому порядку.

І от, нарешті в липні  2022 року Господарським судом Житомирської області прийнято рішення у задоволені позовних вимог Інспекції та зобов’язано стягнути з ТОВ «Союз-Граніт» 37 тисяч 575 гривень на користь держави.

У разі невиконання рішення суду, матеріали будуть передані до виконавчої служби, щодо стягнення їх в примусовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці