Ще одна перемога на користь Інспекції

Державною екологічною інспекцією Поліського округу ще в 2019 році було проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державним підприємством «Попільнянським лісовим господарством», що на Житомирщині.

В ході проведення перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було виявлено пошкодження та порубку без дозволу на спеціальне використання природних ресурсів (лісорубного квитка) 36 дерев різних порід: сосна, дуб, береза.

Такими діями порушено вимоги ч. 4 ст. 68 Закону України “Про охорону навколишнього природнього середовища”, п. 1 ч.2 ст. 105 Лісового кодексу України.

Розмір шкоди заподіяної лісу становить 259 тисяч 724 гривень.

Державному підприємству «Попільнянське лісове господарство» на вищевказану суму для добровільного відшкодування виставлено претензію. Але сплачувати збитки державне підприємство не поспішало. Тому, протягом двох років тривала судова тяганина щодо стягнення збитків нанесених навколишньому природному середовищу.

На початку 2022 року Північно – Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні вимоги Інспекції, та зобов’язав стягнути з Державного підприємства "Попільнянське лісове господарство" на користь держави 259 тисяч 724 гривень.

Враховуючи те, що з нового року в державних лісогосподарських підприємствах відбулось укрупнення лісових господарств, та ті обставини, що ДП «Попільнянське ЛГ» увійшло до складу ДП «Коростишівське ЛГ», правонаступник взяв на себе вину правопорушника та 26 липня 2022 року в добровільному порядку виконав вимоги суду та сплатив вищевказану суму збитків завданих державі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці