Сьогодні рівно 200 днів героїчного протистояння Українського Народу

Повномасштабна військова агресія росії проти України триває рівно 200 днів, всі ці дні захисники впевнено боронять нашу рідну землю від загарбників.

8 працівників Інспекції перебувають в лавах ЗСУ та стоять на захисті країни, даючи нам змогу працювати, виявляти порушників природоохоронного законодавства та фіксувати шкоду завдану нашій країні від дій агресора.

Внаслідок військових дій в Північних регіонах Житомирської області та в результаті ракетно-бомбових ударів по території Житомирської та Рівненської областей нанесено значної шкоди навколишньому природному середовищу, а саме відбулось:

  • надходження в атмосферне повітря значної кількості забруднюючих речовин спричинених лісовими пожежами та горінням нафтобаз;
  • забруднення земель нафтопродуктами та небезпечними хімічними речовинами;
  • забруднення водних об’єктів паливно-мастильними матеріалами;
  • загибель об’єктів тваринного світу під час масових лісових пожеж;
  • знищення значної кількості лісових насаджень.

Загальна сума нанесеної шкоди, яку фахівці Інспекції розрахували та передали до Оперативного Штабу при Державній екологічній інспекції України, правоохоронних органів склала понад 15,2 мільярдів гривень.

З початку повномасштабного вторгнення, а саме з 24 лютого державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час виконання завдань покладених на Інспекцію проведена наступна робота:


- до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 619 осіб, з них 7 передано до судових органів;

- накладена сума штрафів склала 210,699 тис. гривень;

- до правоохоронних органів передано 25 матеріалів по 11-ти з яких вже внесені відомості до ЄРДР та розпочато досудове слідство;

- до органів прокуратури передано 10 матеріалів на загальну суму збитків 2169,657 тис. гривень для здійснення представництва інтересів держави в судах, по 5 вже підготовлені позовні заяви на суму 1365,098 тис. гривень, які передані до суду;

- розраховано збитків на суму 12476,733 тис. гривень;

- судами ухвалено на користь Інспекції 11 рішень на загальну суму 3833,564 тис. гривень.

Понад 90 працівників Інспекції добровільно перерахували на потреби ЗСУ одноденну заробітну плату, сподіваємось, що цей внесок наблизить нашу Перемогу.

Ми не зупиняємо роботу, кожен працює на своєму фронті. Ми точно знаємо, що Україна – незалежна, демократична, європейська країна. Віримо в ЗСУ! Чекаємо на МИР, але після нашої Перемоги!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці