Підприємство, яке здійснило наднормативні викиди в атмосферне повітря має сплатити на користь держави понад 1,2 млн гривень збитків


Дана справа тягнеться з 2020 року. Під час перевірки Приватного підприємства «СПОРТИВНИЙ КЛУБ «ЮКА», яке займається деревообробною діяльністю, виявлено що впродовж декількох років дане підприємство порушувало вимоги Закону України «Про охорону атмосферного повітря», а саме здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними організованими джерелами викидів за відсутності на те відповідного дозволу.

На вимогу Інспекції вищезазначеним підприємством було надано довідку про фактично відпрацьований час джерел за період відсутності дозвільних документів. Фахівцями Інспекції керуючись відповідною «Методикою», було проведено розрахунок шкоди завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря розмір якої склав понад 1,2 млн. гривень.

Добровільно збитки підприємство не відшкодовувало, тому Інспекцією матеріали перевірки було передано до Житомирська обласна прокуратура для здійснення відповідних заходів реагування.

Станом на сьогодні Північним апеляційним Господарським судом позовні вимоги органів прокуратури в інтересах Державної екологічної інспекції Поліського округу до приватного підприємства задоволені повністю.

Тож на користь держави має бути відшкодовано 1 млн. 264 тис. 463 грн.

Вже не перший раз, спільними діями ми доводимо справу до кінця.

Уникнути відповідальності правопорушникам не вдається!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці