Аварійний скид неочищених стічних вод до річки Кам’янка

Вчора, на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу представник КП «Житомирводоканал» повідомив про аварійну ситуацію, яка відбулась на КНС в районі вулиці Короленка, що в м. Житомир.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено виїзд за вказаною адресою та встановлено, що в результаті зупинення КНС відбувся аварійний скид неочищених стічних вод до річки Кам’янка, чим порушено ст. 44 Водного кодексу України.

Спеціалістами Відділу Інструментально-лабораторного контролю Інспекції здійснено відбір проб води для проведення лабораторних досліджень з метою визначення концентрації забруднюючих речовин, які потрапили до водного об’єкту. За результатами лабораторних досліджень буде здійснено розрахунок розміру шкоди завданої навколишньому природному середовищу.

Інспекція продовжує вживати всіх заходів реагування та впливу в межах чинного законодавства щодо фіксації забруднення водних об’єктів, притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці