Війна не є перешкодою для ефективної співпраці

21 вересня поточного року заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук взяв участь в навчально-методичному семінарі на тему: «Здійснення прокурором представницьких повноважень на захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища», який був організований Житомирською обласною прокуратурою та проходив в режимі відеоконференцзв’язку.

В своєму виступі Сергій Малярчук розповів про повноваження Державної екологічної інспекції Поліського округу, порядок проведення перевірок та оформлення їх результатів, особливості здійснення заходів державного нагляду контролю у період воєнного стану.

Зокрема, під час семінару опрацьовано значну кількість питань, які виникають під час проведення спільних з правоохоронними органами заходів, також напрацьовано алгоритм взаємодії, який в подальшому дасть можливість більш ефективно виявляти злочини проти довкілля, притягувати винних осіб до відповідальності та стягувати з правопорушників шкоду завдану навколишньому природному середовищу.

Впевнені, що результатом тісної співпраці Інспекції та правоохоронних органів, захист інтересів держави та громадян у сфері охорони навколишнього природного середовища буде більш ефективним.

Щодо проведеної спільної роботи, то у 2022 році в такий складний для нашої держави час:

- Інспекцією до органів прокуратури для здійснення заходів представницького характеру передано 12 матеріалів на загальну суму понад 3 млн. гривень;

- органами прокуратури вже подано 5 позовних заяв на суму понад 1,3 млн. гривень;

- з початку року судовими рішеннями в інтересах Інспекції на користь держави задоволено 5 позовних заяв на загальну суму майже 2 млн. гривень, наразі вони направлені до органів державної виконавчої служби для примусового їх стягнення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці