4 жовтня відзначаємо Всесвітній день захисту тварин

Історія цього дня починається з 1925 року, коли його вперше організував у Берліні німецький письменник і зоозахисник  Генріх Ціммерманн. Спочатку він проводив день 24 березня, але в 1929 році переніс його на 4 жовтня. Він активно просував свою ідею, і вже в 1931 році  міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), одноголосно ухвалив пропозицію оголосити 4 жовтня всесвітнім днем тварин.

Всесвітній день тварин спрямований на привернення уваги людства до прав тварини та їхнього добробуту. Різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.

Саме в цей день,  привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї. Тому, говорити про те, що тварина – друг або навіть член сімї не доводиться, це давно стало Істиною. 

Але, нажаль зараз через війну страждають і гинуть не тільки люди, а й домашні улюбленці, беззахисні тварини. Російські окупанти обстрілюють зоопарки, притулки тварин. Тікаючи від обстрілів та авіаударів, наші громадяни, на жаль, полишають домашніх улюбленців,  багато тварин залишається у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.  

В перші дні війни, працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу не стояли осторонь порятунку тварин.


Державні інспектори здійснили рятувальну небезпечну операцію та евакуювали з передмістя Київської області   собак та  котів, які перебували у притулку для домашніх тварин і потребували негайної допомоги.  

Наразі тваринки в безпеці разом з усіма чекають на беззаперечну перемогу України над ворогом! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці