Керівництво Інспекції привітало Поліський національний Університет із 100-річчям

Сьогодні, керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу привітало Поліський національний Університет із 100 річчям  заснування.

 

Трішки історії про даний Університет: Навчальний заклад започатковано у жовтні 1912 року коли було відкрито Житомирське землемірне училище, яке у 1922 році реорганізовано в Межевий технікум, тобто саме в цьому році розпочалось функціонування навчального закладу у статусі закладу вищої освіти.  Наступного року Межевий технікум реорганізовано у Волинський землеустрійний технікум ім. Х.Г. Раковського, на базі якого у 1929 році створено Волинський сільськогосподарський політехнікум, тоді ж перейменований на Волинський сільськогосподарський інститут. У червні 1930 року Волинський сільськогосподарський інститут реорганізовано у Волинський сільськогосподарський інститут технічних культур. Через пять років вже отримав  назву Житомирський сільськогосподарський інститут, який існував до серпня 1994  року, в 2001 році  було створено Державну екологічну академію України (м. Житомир) на базі якої  створено Державний агроекологічний університет.

 

В 2008 році Державному агроекологічному університету надано статусу Національного закладу вищої освіти.

 

І вже в 2020 році Житомирський національний агроекологічний університет перейменовано у Поліський національний університет.

 

З даним Університетом співпрацюємо вже багато років. Приймаємо студентів на практику, проводимо навчальні семінари як на базі Університету та і в приміщенні Інспекції. Більше половини працівників Інспекції випускники цього вищого навчального закладу.

 

Тож дякуємо за співпрацю та зичимо  Поліському національному університету процвітання та гарних студентів!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці