За вимогою Інспекціі ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище


Місяць тому, ми повідомляли про виявлення несанкціонованого звалища відходів в прибережно-захисній смузі річки Кам‘янка в місті Житомир. 

Зазвичай, особи які викидають відходи на несанкціоновані сміттєзвалища - невідомі, тому відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на своїй території покладається на орган місцевого самоврядування. 

Тому, Державною екологічною інспекцією Поліського округу до Житомирської міської ради було  скеровано вимогу з метою розгляду даного факту на засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з відходами та вжиття невідкладних заходів з його ліквідації. 

Як результат, Житомирська міська рада повідомила Інспекцію про виконання вимоги відповідним листом. 

В свою чергу, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу перевірено та підтверджено виконання вимоги.  Також міською радою по вулиці Набережна Під Скелями було встановлено ще й сміттєві баки.

Вже вкотре звертаємось до органів місцевого самоврядування, не чекайте вимог від Інспекції, а виявляйте та ліквідуйте порушення самостійно.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці