Триває природоохоронна акція «Новорічна ялинка»

До Нового року лишились лічені дні, незважаючи на війну населення масово готується до свята купуючи головну новорічну прикрасу, адже Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна традиція. І поки маємо таку можливість встановлюємо її щоб зберегти хоч частину гарних спогадів для наших дітей. Проте, нажаль далеко не всі це роблять законним шляхом тому в передноворічний період посилюємо заходи контролю законності її придбання.

В даний період, серед населення Житомирщини та Рівненщини Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з правоохоронними органами, представниками державної лісової охорони та громадськими активістами ведеться активна профілактично - роз'яснювальна робота щодо правомірності збуту та купівлі хвойних дерев, а порушники природоохоронного законодавства притягуються до відповідальності.

Так, з початку проведення операції «Новорічна ялинка - 2023» Державними інспекторами проведено - 27 рейдових заходів, під час яких складено -15 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто - 15 осіб на загальну суму 4 тис. 114 грн., розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства на суму 4 тис. 792. грн.


Дані заходи контролю триватимуть й надалі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці