Апеляційний адміністративний суд визнав законним припис Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо порушень КП «Житомирводоканал» природоохоронного законодавства

Вже понад рік КП «Житомирводоканал» знаходиться в полі зору громадськості та Державної екологічної інспекції Поліського округу у зв’язку  з численними фактами порушень природоохоронного законодавства через аварії і технологічні порушення, які привели до низки скидів неочищених стічних вод, зокрема, до річки Тетерів, що завдало шкоди водним живим ресурсам річки та природі в цілому.

Лише протягом 2021 року, за розрахунками Інспекції, своїми діями комунальне підприємство завдало шкоди довкіллю на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Втім, керівництво КП «Житомирводоканалу» не погодилось з результатами перевірки, проведеної фахівцями Інспекції та наданим їм приписом від 17.11.2021  і звернулось до Житомирського адміністративного суду з вимогою визнати його протиправним та скасувати.

Рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 19 липня 2022 року адміністративний позов було задоволено.

Інспекція не погодилась з таким рішенням суду і оскаржила його у апеляційній інстанції.

Апеляційний адміністративний суд прийняв рішення апеляційну скаргу Державної екологічної інспекції Поліського округу задовольнити повністю. А рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 липня 2022 року скасувати.

Інспекція постійно вживає заходи реагування щодо виявлення порушень чинного законодавства в сфері охорони навколишнього природнього середовища, притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці