На Поліссі підведено підсумки природоохоронної операції

16 січня поточного року закінчилась природоохоронна операція, яка згідно Доручення Державної екологічної інспекції України «Про посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» розпочалась напередодні новорічно-різдвяних свят.

Під час вказаної операції державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Житомирської та Рівненської областей проведено 45 рейдових заходів контролю законності заготівлі, збуту та реалізації хвойних насаджень, складено 45 протоколів про адміністративні правопорушення.

До адміністративної відповідальності притягнуто 45 осіб на загальну суму штрафів 8 тис. 296 грн., розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, на суму 19 тис. 168 грн.

 

Зокрема, 24 рейдових заходи проведено на території Житомирської області проведено, складено 24 протоколи про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи на загальну суму штрафів 6 тис. 154 грн., розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, на суму 5 тис. 99 грн.

21 рейдовий захід проведено на території Рівненської області, складено 21 протокол про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 21 особу на загальну суму штрафів 2 тис. 142 грн., розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства на суму 14 тис. 069 грн.

   

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає громадян бути свідомими і по можливості шукати альтернативу живій ялинці. Адже масове неконтрольоване вирубування дерев напередодні свят призводить до надмірного зниження популяції та негативного впливу на генетику хвойних лісів і лісонасаджень, оскільки для продажу обирають найкрасивіші дерева.

 

Нагадуємо, щоб новорічна атрибутика принесла користь і після свят, використані хвойні дерева можна здати на утилізацію за адресами, які вказано на сайті Інспекції. Це не лише збереже довкілля. Питання утилізації хвойних дерев особливо актуальне ще й у ракурсі можливості використання деревини для опалення у разі вимкнення енергопостачання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці