Підриємству на Рівненщині за недостатньо-ефективної роботи очисних споруд доведеться сплатити понад 24 тис. грн. збитків

      Під час проведення планової перевірки комунального підприємства “Березневодоканал” Рівненської області інспектори Державної екологічної інспекції Поліського округу нарахували 24268 грн. збитків за недостатньо-ефективної роботи очисних споруд.

     Перевіркою встановлено, що згідно даних лабораторних досліджень очисні споруди КП “Березневодоканал” працюють недостатньо-ефективно, внаслідок чого стічні води з перевищенням встановлених нормативів без очистки скидалися в р.Случ, що призвело до її забруднення та є порушенням ст. 51 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” та ст. 44, ст.70 Водного кодексу України.

    Розрахунок проведено відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів», затвердженої Наказом Мінприроди України від 20.07.2009 року №389.

   У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці