За позовною заявою Державної екологічної інспекції Поліського округу ухвалено судове рішення про тимчасове зупинення діяльності ТОВ "Агро-Контакт 1"

Позовну заяву до суду про застосування заходів реагування до ТОВ «Агро - Контакт 1» Інспекція подала у зв’язку з порушенням підприємством низки вимог чинного законодавства у сфері поводження з відходами, охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, які були зафіксовані під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) в період з 26.11.2021 по 29.11.2021.

Підставою для перевірки стало звернення фізичної особи про те, що на територію сіл Шахворостівка, Машина, Горіхове Коростишівського району вивозять відходи виробництва від птахофабрики ТОВ «Агро - Контакт 1» (мертву птицю, пір`я).

За результатами перевірки фахівцями Інспекції було складено акт, в якому зазначено про низку порушень та винесено припис. Проте вимог припису щодо усунення порушень ТОВ «Агро - Контакт 1» не виконало, що й стало підставою для звернення до суду.

Житомирський окружний адміністративний суд постановив застосувати заходи реагування до ТОВ «Агро-Контакт 1» шляхом тимчасового зупинення діяльності, а саме:

ü до моменту отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря;

ü проведення реєстрації права на земельну ділянку, що використовується для провадження господарської діяльності;

ü визначення складу і властивостей відходів, що утворюються під час господарської діяльності;

ü забезпечення ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються, проведення розрахунків показника загального утворення відходів.

Виконавчий документ про примусове виконання судового рішення буде скеровано до Державної виконавчої служби. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці