Державна екологічна інспекція Поліського округу підбиває підсумки року

Це був найскладніший і найвідповідальніший рік у сучасній українській історії. Рік усвідомлення цінності життя і страху втратити рідних, втратити Батьківщину. Рік, коли ми зрозуміли, що майбутнє України залежить від кожного із нас, від того, наскільки ми зможемо згуртуватися, аби щодня конкретними справами на своїй ділянці великого загальнонаціонального фронту наближати Перемогу.

Колектив Державної екологічної інспекції Поліського округу, попри складні умови воєнного стану, попри численні виклики і загрози, спричинені бойовими діями, не зупиняв роботу. Ми  продовжуємо виконувати свої функції, до яких додалося фіксування воєнних злочинів проти довкілля, розрахунок збитків, завданих навколишньому середовищу діями агресора. 

Загалом, протягом січня-грудня 2022 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено 855 ресурсних заходів державного нагляду (контролю).

Перевірено 182 об’єкти державного нагляду.

В результаті проведених перевірок та рейдів складено 2308 адміністративних протоколів, з яких 26 передано для розгляду в судові органи.

До адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто 2284 осіб.  Сума накладених штрафів склала понад 631 тис. грн., вже стягнуто майже 610 тис. грн, і робота у цьому напрямку продовжується.  

Загальна сума розрахованих збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, становить понад 330 887 тис. грн, в т.ч. нанесених невстановленими особами близько 323 709 тис. грн.


Пред’явлено до сплати 168 претензій на суму понад 7 млн грн., з яких вже стягнуто 147 на суму понад 5 млн грн.


Спеціалісти Інспекції впродовж року залучалися правоохоронними органами до перевірок і розслідувань фактів порушень природоохоронного законодавства – у 91 випадку.


Фахівцями Інспекції проведені розрахунки шкоди, завданої навколишньому середовищу в результаті російської військової агресії на загальну суму понад 15 млрд грн.


73 матеріали з ознаками кримінальних правопорушень передано до правоохоронних органів.

У наступних публікаціях на офіційному сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу та на сторінці у соціальних мережах розповімо про найбільш резонансні справи щодо встановлених правопорушень природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці