Знову незаконна порубка дерев на Рівненщині. Державі нанесено збитки на понад 150 тис. грн

20 грудня 2022 року до  Державної екологічної інспекції Поліського округу від правоохоронних органів надійшов лист з матеріалами стосовно незаконної вирубки дерев за межами населеного пункту села Тишиця Рівненського району.

 

Під час розгляду зазначеної  справи  фахівцями Інспекції на земельній ділянці, яка перебуває у комунальній власності Березнівської міської ради за межами населеного пункту села Тишиця Рівненського району, встановлено факт незаконної порубки 269 сироростучих дерев  породи сосна, береза, осика.


 

Загальна сума шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев, становить 156 тис. 107 грн. 

 

Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказане порушення, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Інспекція направила матеріали щодо незаконної порубки дерев до правоохоронних органів з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, а також для встановлення осіб, винних у скоєні порубки з метою притягнення їх до відповідальності згідно  чинного законодавства.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці