Рішення суду виконано: сума збитків, нарахованих Державною екологічною інспекцією Поліського округу за шкоду довкіллю, сплачена

Ще у жовтні 2021 року, за результатами планового заходу державного нагляду та контролю дотримання вимог природоохоронного законодавства, Інспекцією було розраховано та надіслано КП «Іршанське комунальне підприємство» претензію на суму 51 213,31 грн у зв’язку з порушенням ним умов скиду зворотних вод у водні об’єкти, що призвело до забруднення р. Ірша.

Проте підприємство у добровільному порядку збитки, нанесені державі, не відшкодувало. Тож у подальшому Інспекцією було скеровано матеріали до органів прокуратури для вжиття заходів представницького характеру.

У жовтні 2022 року Коростишівська окружна прокуратура заявила позов до Господарського суду м. Житомира в інтересах Державної екологічної інспекції Поліського округу до КП «Іршанське комунальне підприємство» про стягнення 51 213,31 грн.

Суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог. Тож у січні поточного року сума нарахованих збитків комунальним підприємством була відшкодована у повному обсязі.

Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує про невідворотність відповідальності за порушення природоохоронного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці