Майбутні екологи, гідрологи, технологи, землевпорядники – в гостях у Державної екологічної інспекції Поліського округу

До Інспекції завітали здобувачі вищої освіти, які навчаються на 1 курсі  Державного університету «Житомирська політехніка» за спеціальностями «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Науки про землю».

В Інспекції радо вітали майбутніх колег та організували для них практичний семінар-знайомство з Інспекцією та екскурсію до її відділів. 

Заступник начальника Інспекції Сергій Малярчук розповів студентам про повноваження та основні напрямки діяльності Державної екологічної інспекції Поліського округу. А керівники структурних підрозділів більш детально зупинилися на покладених на них завданнях та акцентували щодо особливостей роботи в умовах воєнного стану, змінах в законодавстві, які стали інструментом розрахунку нанесеної агресором шкоди довкіллю України.

Студенти уважно слухали кожного доповідача, після закінчення виступу ставили ґрунтовні і цікаві запитання.

З особливим інтересом майбутні екологи знайомилися з роботою Відділу Інструментально-лабораторного контролю, де проводяться  дослідження з метою встановлення фактів порушень природоохоронного законодавства та слухали його завідувачку Ірину Березюк.

По завершенню заходу викладачі та студенти поділилися своїми враженнями від почутого і побаченого -  це цікаво, пізнавально і стверджує у правильності зробленого вибору щодо майбутньої професії.





Нам приємно чути позитивні відгуки про візит до Інспекції і на інтернет-ресурсах університету та у соціальних мережах.

Цікаво, що чимало співробітників Інспекції є випускниками  «Житомирської політехніки».

То ж бажаємо студентам здобути необхідні знання, стати надійними та високофаховими захисниками довкілля, на яких би посадах вони не працювали, чекаємо на нові зустрічі!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці