Засідання колегії Державної екологічної інспекції Поліського округу

16 лютого 2023 року відбулося засідання колегії Державної екологічної інспекції Поліського округу, до участі у якому було запрошено представників органів влади, громадськості.

На порядок денний винесено питання Про результати здійснення державного (нагляду) контролю за додержанням вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища за  2022 рік.

Це був надзвичайно складний рік для всієї країни. Рік, коли в умовах воєнного стану Інспекція перепрофілювала свою діяльність, зробивши акцент на фіксації та обрахуванні збитків, нанесених довкіллю через російську військову агресію, котрі знадобляться нашій державі при отриманні репарацій від країни-агресора.

Поряд з тим у межах своїх повноважень та правових умов воєнного стану  Інспекція продовжує виконувати функції щодо контролю дотримання вимог природоохоронного законодавства та заборон, введених на період воєнного часу.



Під час засідання порушувалося питання взаємодії з органами місцевого самоврядування в частині охорони земель у зв’язку зі змінами до законодавства та в частинні поводження з відходами.

 

Обговорили особливості застосувань методик розрахування розміру відшкодування збитків за наднормативні викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря з урахуванням практики Верховного Суду України.



 

Відділом правового забезпечення був представлений аналіз претензійно-позовної роботи у 2022 році та внесені пропозиції щодо покращення її результатів з відшкодування збитків, їх примусового стягнення. Надані пропозиції з покращення якості документування та фіксації правопорушень державними інспекторами.





 

Загалом засідання колегії було ефективним і щодо аналізу діяльності у минулому, надзвичайно складному для усієї країни році, і щодо озвучених пропозицій про покращення якості роботи у поточному році, році Перемоги України у жорстокій війні, яку їй нав’язав російський агресор.

 

Кожен працівник Інспекції робить свій внесок у боротьбу з ворогом і наближення Перемоги – на своєму робочому місті, донатами для ЗСУ та волонтерською допомогою.

Десятеро наших колег сьогодні захищають Україну в лавах ЗСУ та ТРО.

Дякуємо кожному герою! Дякуємо Збройним Силам України за можливість жити і працювати! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці