Спільно з Рівненською обласною прокуратурою перемагаємо в судових справах

На виконання доручення Прем’єр-міністра України ще в грудні 2021 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством Сарненської міської ради «Екосервіс».

Перевіркою встановлено, що КП «Екосервіс»  в період з 01.03.2021 по 06.12.2021 здійснювало скид зворотних вод з перевищенням встановлених дозволом на спеціальне водокористування нормативів ГДК, що призвело до забруднення річки Случ та є порушенням вимог ст. ст. 44, 70, 95 Водного кодексу України.

Згідно проведеного розрахунку, розмір збитків, заподіяних державі внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в р. Случ зі зворотними водами, становить 362 411, 22 грн.

Інспекцією на зазначену суму підприємству було пред’явлено та направлено  претензію для добровільного відшкодування збитків, яку у відповідні строки  підприємство не сплатило.

Тому, відповідно до статті 23 Закону України «Про прокуратуру», Інспекція звернулась до Рівненської обласної прокуратури щодо вжиття заходів представницького характеру.

Рівненською обласною прокуратурою до Господарського суду Рівненської області скеровано позовну заяву в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Поліського округу про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, на суму 362 411, 22 грн.

Підприємство з позовною заявою не погоджувалося та намагалося уникнути відповідальності.

Однак після низки судових справ позов Рівненської обласної прокуратури задоволено в повному обсязі.

Виконавчі документи скеровано до державної виконавчої служби для примусового стягнення завданих державі збитків.

Завдяки ефективній співпраці з Рівненською обласною прокуратурою робимо спільний вагомий внесок в справу збереження довкілля та покарання винних у порушенні вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці