Держекоінспекцію прийняли до Мережі Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права

Це величезний крок в розвитку екологічної політики України, оскільки IMPEL є найбільшою мережею органів державного контролю за дотриманням екологічного законодавства в Європі, - повідомляє «Znaj.ua».

Приєднання Держекоінспекції до IMPEL дозволить Україні забезпечити ефективний контроль за дотриманням екологічного законодавства на національному рівні та взаємодіяти з іншими країнами-членами мережі для обміну досвідом та розробки спільних стратегій в галузі екології.

Також Держекоінспекція буде мати можливість брати участь у міжнародних проєктах та програмах з питань охорони довкілля, забезпечення екологічної безпеки та зменшення впливу людської діяльності на навколишнє середовище. Це відкриє нові можливості для покращення якості довкілля та підвищення ступеня його захисту в Україні.

Державну екологічну інспекцію України вже запросили бути представленою на Генеральній асамблеї IMPEL, яка відбудеться 8 та 9 червня в Стокгольмі, Швеція. Також правління IMPEL зауважило що дуже зацікавлене в зустрічі.

Нагадаємо що місія IMPEL полягає у забезпеченні ефективної імплементації та правозастосування європейського екологічного права шляхом сприяння професійному співробітництву, обміну інформацією та кращими практиками між природоохоронними органами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці