Представники Інспекції взяли участь у спільній міжвідомчій нараді з організації збереження водних біоресурсів у водоймах області в нерестовий період

30 березня 2023 року у приміщенні Житомирського рибоохоронного патруля відбулася спільна міжвідомча нарада з організації збереження водних біоресурсів у водоймах області в нерестовий період.


Представники Державної екологічної інспекції Поліського округу, Житомирського рибоохоронного патруля, ГУНП у Житомирській області, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, Басейнового управління водних ресурсів р. Прип’ять, ГУ ДСНС у Житомирській області, Житомирської обласної організації УТМР обговорили стан охорони, використання і відтворення водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області за попередні роки.


Особливу увагу учасники наради приділили питанню контролю за раціональним використанням риби та інших водних біоресурсів в нерестовий період, коли особливо важливо забезпечити охорону та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції та місця природного відтворення (нерестовища) водних біоресурсів.


Так, на період нересту 2023 року прийнято рішення створити міжвідомчу робочу групу з питань охорони та відтворення водних біоресурсів у водоймах області. Також проаналізовано та узгоджено план проведення спільних рейдів та перевірок для боротьби з незаконним рибальством та протиправними діями громадян на водоймах Житомирщини, заходів із залученням правоохоронних органів та працівників Держпродспоживслужби в місцях організованої торгівлі та на стихійних ринках з метою виявлення осіб, які займаються незаконною торгівлею рибою та іншими водними біоресурсами.


Представники Державної екологічної інспекції Поліського округу та Житомирського рибоохоронного патруля братимуть участь в комісіях по оцінці збитків від наслідків надзвичайного і техногенного характеру, завданих водним біоресурсам, в комісіях по проведенню робіт з відтворення водних біоресурсів та інших спільних природоохоронних заходах.

 

Нагадаємо, 1 квітня 2023 року на території Поліського округу розпочинається нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів.

Інспекція спільно з рибоохоронним патрулем, працівниками поліції та громадськими інспекторами з охорони довкілля посилює роботу по проведенню заходів нагляду (контролю) з метою охорони водних живих біоресурсів.

 

Про відповідальність за порушення нерестової заборони на вилов водних біоресурсів читайте за посиланням.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці