Державна екологічна інспекція України в рамках програми президента «Зелена країна» провела висадку дубів на малій батьківщині видатного українського поета Тараса Шевченка

Програмою президента визначено щоб за 3 роки висадити 1 мільярд нових дерев. І саме тому Держекоінспекція розпочинає Еко акцію "Шевченко єднає Україну". Саджанці дуба Шевченка будуть висаджені по усій території України в різних локаціях, в тому числі пов'язаних з життям і творчістю Кобзаря. У рамках акції буде висаджено 1000 дубів по всіх областях України.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Пехівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства» дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте у селі Будище. Еко акцію розпочали на Черкащині саме тому, що це місце де Кобзар розпочав свій творчий шлях.

Директор департаменту Держекоінспекції Максим Железняк зауважив, що це важливо, адже це наша мова, наші традиції, наша культура, це наше майбутнє і майбутнє наших дітей. 

Під час заходу головою Черкаської ОДА Ігорем Табурцем, було особисто висаджено перший саджанець спільно з Директором департаменту Держекоінспекції Максимом Железняком. 

Керівництво Держекоінспекції вважає, що це важлива ініціатива, спрямована на підтримку збереження довкілля та відновлення природних ландшафтів. Віримо, що подібні заходи допоможуть зробити наше середовище чистішим та здоровішим для майбутніх поколінь.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці