ТОВ "Комплекс екологічних споруд" відшкодувало понад пів мільйона збитків, нанесених довкіллю

Порушення ТОВ "Комплекс екологічних споруд"  Водного кодексу України та Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" було задокументовано Інспекцією за підсумками позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ще у вересні 2021 року.

За результатами перевірки  було складено акт, на підставі якого  видано припис щодо усунення виявлених порушень та надіслано претензію про відшкодування підприємством збитків, заподіяних внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в річку Гнилоп`ять, в сумі 575 764,62 грн, до якої додано обґрунтований розрахунок розміру збитків.

Проте у встановлений термін нанесених довкіллю збитків підприємство не відшкодувало.

Після років відстоювання інтересів державі у судових органах, яке Інспекція здійснювала спільно з Бердичівською окружною прокуратурою, правомірність дій Інспекції було остаточно підтверджено: Північно-західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ "Комплекс екологічних споруд" на рішення Господарського суду Житомирської області, а рішення суду першої інстанції залишив без змін.

575 764,62 грн. нанесеної довкіллю шкоди у примусовому порядку вже стягнуто з ТОВ «Комплекс екологічних споруд» на користь держави.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці