Аварійний скид стічних вод каналізаційної насосної станції у річку Тетерів влітку 2021 року: колишньому посадовцю КП повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення

За розрахунками розміру завданих довкіллю збитків, проведеними Державною екологічною інспекцією Поліського округу за фактом аварійного скиду стічних вод у р. Тетерів влітку 2021 року, які були підтверджені інженерно-екологічною  експертизою, розмір шкоди, нанесеної навколишньому природному середовищу, склав понад 22 млн грн!

Посадовій особі КП, яка нині вже не працює на підприємстві,  повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 242 КК України.

Вживаються заходи щодо відшкодування заподіяної довкіллю шкоди.

 

Досудове розслідування  проводить Житомирське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

 

Нагадаємо, у серпні 2021 року комунальне підприємство Житомирської міськради, порушуючи законодавство у сфері охорони навколишнього середовища, зокрема, низки статей Водного кодексу України та Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», допустило аварійний скид стічних вод каналізаційної насосної станції у річку Тетерів.

Аварійні скиди каналізаційних колекторів призвели до критичного забруднення поверхневих вод річки та спричинили масову загибель риби.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці