Підтримуємо ініційовану Держекоінспекцією Екоакцію «Шевченко єднає Україну» - Алеї Незламності висаджені у Житомирі та у Рівному

14 квітня колектив Державної екологічної інспекції Поліського округу долучився до ініційованої Держекоінспекцією Екологічної акції "Шевченко єднає Україну", яка відбувається  у рамках програми Президента «Зелена країна».

Під час акції у всіх областях України, на різних локаціях, у тому числі пов'язаних з життям і творчістю Кобзаря, буде висаджено 1000 дубів.

Цікаво, що сіянці зібрані з Дубу Шевченка, який вже понад 1000 років росте у селі Будище, і у якому маленький Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта.

Вирощені в лісовому розсаднику Черкащини, звідки й стартувала акція, дуби були відправлені в усі куточки України.

«Ми з радістю прийняли від колег естафету Екологічної акції "Шевченко єднає Україну" і впевнені, що подібні заходи не лише сприяють відновленню прекрасних українських ландшафтів, але й мають культурну та історичну цінність, допомагають становленню української національної ідентичності», - розповідає начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній МЕДВЕДОВСЬКИЙ. - Сьогодні Алея Незламності із 27 сіянців дуба (що символізує кількість областей України, АР Крим, міста Київ та Севастополь) з’явилася у Житомирі – на території Ботанічного саду Поліського національного університету. Заснований у 1933 році як навчальна та науково-дослідна база Житомирського сільськогосподарського інституту, Ботанічний сад став
справжньою «Зеленою скарбницею Поліського краю». Його колекція налічує понад півтисячі видів, форм і сортів деревних рослин і понад 1000 видів трав’янистих рослин. Дубова алея, без сумніву, додасть краси і унікальності цьому унікальному куточку природи.

У Рівному Алею Незламності висаджено в улюбленому місті відпочинку городян та гостей міста - парку «Хімік», що в мікрорайоні «Ювілейний».




Дякуємо за сприяння в організації Екологічної акції ректору Поліського національного університету Олегу Скидану, проректору з наукової роботи та інноваційного розвитку Людмилі Романчук, секретарю Рівненської міської ради Віктору Шакирзяну та керівнику КП «Рівненський міський трест зеленого господарства» Ігорю Романчуку.

Пишаємось нашою історією, мовою, традиціями. І разом бережемо їх для майбутніх поколінь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці