Колектив Державної екологічної інспекції Поліського округу долучився до посадки лісу

З настанням весни та сприятливих погодних умов за доброю традицією колектив Інспекції бере активну участь в акції з посадки лісу.

Цьогоріч працювали  на ділянці площею 0,5 га, яка знаходиться на території Філії "Радомишльське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України".

Перед початком роботи лісівники провели інструктаж з посадки лісу та охорони праці, після чого всі активно приступили до висадки молодих дерев.

Садили дуб і сосну,  за допомогою мечів Колесова і посадкових труб, за схемою змішування 4 рядів соснових сіянців та 1 ряд дуба звичайного. Посадковий матеріал - з відкритою та закритою кореневою системою (що дасть можливість порівняти рівень їх приживання), вирощений у теплицях та відповідає всім стандартам.

А отже, стверджують лісівники, вже через 3-5 років на цій ділянці зможемо побачити повноцінні зелені насадження.







В результаті російської агресії було пошкоджено майже 3 мільйони гектарів українського лісу, що є майже третиною лісових територій країни. Значна частина територій залишається в окупації та замінованою.

Лише у природному заповіднику «Древлянський» на Житомирщині внаслідок обстрілів російськими військами знищено 2100 га насаджень, а збитки від забруднення довкілля оцінили у понад 14,5 млрд грн.

На відновлення лісового фонду підуть сотні років і потребуються колосальні фінансові ресурси.

Колектив Інспекції сьогодні зробив свій вагомий внесок у реалізацію ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським екологічної акції «Зелена Країна», яка продовжується і в умовах воєнного часу. Адже ми чітко усвідомлюємо, що кожне посаджене  дерево – це також вагомий внесок у майбутнє України, у нашу Перемогу! Бо неможливо перемогти націю, яка тримає меч, що не вбиває, а народжує життя – ліс.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці