На Рівненщині встановлено факт самовільного користування надрами, сума шкоди більше 80 тис. грн.

На початку травня поточного року Державною екологічною інспекцією Поліського округу спільно з працівниками Відділення поліції №4 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області проведено рейдовий захід на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Соснівської селищної ради Рівненського району.

За результатами заходу на території селищної ради за межами смт  Соснове на земельній ділянці комунальної власності встановлено факт незаконного видобутку невстановленими особами корисної копалини місцевого значення – піску будівельного на площі 61,8 кв.м. , об’ємом 74,16 куб.м., що є порушенням ст. 4, 16, 19, 24, 56 Кодексу  України «Про надра», ст. 13, 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Правопорушники своїми діями заподіяли шкоду державі внаслідок самовільного користування надрами на суму  83 тис. 474 грн.

Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказане порушення природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, матеріали перевірки передано до правоохоронних органів з метою встановлення виних осіб та притягнення їх до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці