Сьогодні – День вишиванки! Нехай візерунки душі нашого народу додають віри і сил для Перемоги!

Цього року Всесвітній день вишиванки припадає на 18 травня. Це свято самобутнє і не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Втім, мільйони українців цього дня, збираючись на роботу, в університет, до школи чи просто зустрітися з друзями, з гордістю, любов’ю, трепетом та повагою дістають із шафи вишиванку. Для кожного українця це не просто вбрання, а щось значно глибше: це минуле і сьогодення, це традиції і мода, це краса і сенс.

З покоління в покоління у вишиванках, вишитих рушниках  ми передаємо той унікальний код нації, вплітаємо у візерунки «душу» нашого народу, його  мрії й молитви. 

Для створення вишиванки потрібно мати природне відчуття краси, велике терпіння і талант, якими щедро наділений наш народ. А це – ще один доказ, що Україна переможе!

Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу традиційно долучаються до цього прекрасного дійства, вдягнувши святковий одяг, підкреслюючи свою гордість належати до української спільноти, повагу до неї, шану до її історії, культури і мистецтва.












Оскільки вишиванка вважається оберегом від усього лихого, то нехай вона оберігає українських захисників, а наша спільна мрія про Перемогу дуже скоро стане реальністю!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці