Дискусія щодо розвитку освітньо-професійних програм екологічного напрямку – круглий стіл в ДУ «Житомирська політехніка» за участю керівництва Інспекції

26 травня 2023 року заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук взяв участь у круглому столі з обговорення змісту, особливостей реалізації і перспектив розвитку освітньо-професійних програм 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» освітніх рівнів «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр», «доктор філософії», організованому кафедрою екології та природоохоронних технологій  Державного університету «Житомирська політехніка».

 

Захід проводився з метою залучення до дискусії стейкхолдерів освітньо-професійних програм. Так, участь у ньому взяли науково-педагогічні працівники кафедри, розробники освітньо-професійних програм, здобувачі вищої освіти, роботодавці.  

«Дискусія була конструктивною і цікавою, зокрема, і для Інспекції, - розповідає Сергій Малярчук. – Адже маємо давні партнерські стосунки з ДУ «Житомирська політехніка», разом реалізовуємо низку спільних проєктів і маємо багато амбітних планів на майбутнє.

Чимало державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу є випускниками саме цього навчального закладу, здобувають тут другу вищу освіту або проходяться курси підвищення кваліфікації.

У свою чергу до Інспекції часто навідуються здобувачі освіти всіх рівнів підготовки спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 103 «Науки про Землю», знайомляться з роботою Інспекції, її функціями, організаційною структурою, пріоритетними напрямками роботи, зокрема, і в умовах військового часу, проходять у нас виробничу практику.

Ми вдячні керівництву «Житомирської політехніки», який без сумніву, провідним закладом вищої освіти регіону, за плідну співпрацю і розраховуємо на її розширення у майбутньому за рахунок нових проєктів, спільних заходів і дискусій щодо модернізації і удосконалення освітніх програм з підготовки фахівців екологічної галузі».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці