34 тис. грн. штрафу сплачено автозаправною контейнерною автоматичною станцією на Рівненщині за порушення вимог природоохоронного законодавства

Ще в 2020 році Державною екологічною інспекцією Поліського округу відповідно до  Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік проведено перевірку однієї з автозаправних контейнерних автоматичних станцій міста Рівного по вулиці Князя Володимира.

Перевіркою зафіксовано порушення  вимог природоохоронного  законодавства, на підставі чого Інспекцією винесено Рішення про вжиття обмежувальних (коригувальних)  заходів.

Проте зазначене  Рішення правопорушник виконувати не поспішав. У зв’язку з чим фахівцями Інспекції складено протокол про виявлені порушення вимог ЗУ «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та ЗУ «Про загальну безпечність нехарчової продукції», а також винесено постанову про накладення штрафних санкцій у розмірі 34 тис. грн.

Підтвердження сплати штрафних санкцій на адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу не надходило, тому Інспекція вимушена була звернутись з позовом до суду щодо їх примусового стягнення.

За результатами розгляду справи Рівненським окружним  адміністративним судом винесено Рішення від 27 травня 2022 року  про задоволення позовних вимог Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Наразі, відділом державної виконавчої служби закінчено виконавче провадження по даній справі у зв’язку з повною сплатою правопорушником наприкінці квітня поточного року штрафних санкцій.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці