Участь керівника Інспекції у спільній нараді щодо ідентифікації та передачі самозаліснених земель постійним лісокористувачам

Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній МЕДВЕДОВСЬКИЙ взяв участь у спільній нараді з питань виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 вересня 2022 року «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період», уведеного в дію Указом Президента України від 29 вересня 2022 року №675/2022, що відбулась у Житомирській обласній раді.

Головною темою зібрання стало питання передачі самозаліснених земельних ділянок, які зараз не мають господаря, постійному лісокористувачу для їх збереження та забезпечення раціонального використання.

Вони можуть бути передані ДП «Ліси України», або ЖОКАП «Житомироблагроліс», або іншим лісогосподарським підприємствам, зокрема й новоствореним у складі територіальних громад області. 

У своєму виступі керівник Інспекції наголосив на відповідальності усіх причетних до безгосподарського використання самозаліснених земельних ділянок.

У зібранні брали участь заступники керівників Житомирської облради, Житомирської ОВА, Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, представники  ЖОКАП «Житомироблагроліс», керівники РВА. За його підсумками будуть підготовлені відповідні доручення.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці