Збитки державі через засмічення та забруднення земель Комунальне підприємство на Рівненщині відшкодувало

У червні-липні 2020 року на підставі звернення громадянина про порушення, що спричинило шкоду його правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, після отримання погодження Державної екологічної інспекції України, Держекоінспекцією Поліського округу було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання КП «Березнекомунсервіс» (Рівненська область) вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

В ході проведення заходу спеціалістами Інспекції виявлено порушення в сфері використання та охорони земель: засмічення та забруднення земельних ділянок шляхом облаштування сміттєзвалища на землях запасу Городищенської сільської ради площею 1920 кв.м. та на землях лісового фонду площею 4475 кв.м, що є порушенням ст. 96 Земельного Кодексу України.

Проведено розрахунки розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок зазначених дій, та виставлено претензії про відшкодування збитків на загальну суму понад 246 тис грн.

Підприємство вжило усіх необхідних заходів для ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища та належного облаштування території, де воно знаходилося (на фото – територія на момент фіксації звалища та після його ліквідації).


Окрім того, у червні поточного року КП «Березнекомунсервіс» у повному обсязі відшкодовано заподіяну державі шкоду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці